✅🔴 Două Sfaturi de la MARK COLE adresate liderilor în vederea planificării unui viitor mai luminos.

✅🔴 Lideri, aceasta este șansa noastră, nu doar de a ne contura un nou viitor, ci și de a-l crea potrivit credințelor noastre.

La începutul anului 2020 ne-am stabilit obiective, însă până în prima jumătate a anului  nu s-a întâmplat nimic din ceea ce ne-am fi așteptat.  De fapt, provocările din ultimele luni i-au făcut pe mulți oameni să se întrebe dacă lumea își va mai reveni vreodată în urma celor petrecute la nivel mondial. Există indicii că lucrurile se îmbunătățesc dar multe persoane sunt încă sceptice cu privire la viitor și mai  ales dacă, intr-adevar, lucrurile se vor îmbunătăți sau nu.

✅🔴 Lideri, vreau să vă pun o întrebare esențială: credeți că aveți competența, încrederea și capacitatea să depășiți acest moment dificil și să vă planificați un viitor luminos total diferit de  ceea ce ați experimentat până acum?

În ultimele trei luni, mulți dintre lideri m-au întrebat preocupați: „Oare de unde să încep  planificarea viitorului meu?“

Deocamdată, am doar două răspunsuri predominante.

1. Încetează să te mai compari cu alții. Comparația dăunează sănătații. De asemenea stă în calea creșterii tale ca persoană și a dezvoltării echipei tale. Deci, nu mai faceți comparații!
Da, vreau să spun să încetați să vă comparați cu ceilalți. Mă refer la a înceta să te compari, inclusiv, cu tine însuți!

Obiectivele tale inițiale pentru 2020 nici nu ar mai trebui să mai conteze in acest moment, pentru ca n-au cum să se realizeze. Așa că nu te mai gândi la ele. Mai bine propune-ți obiective noi. Performanța pe care ai avut-o anul trecut este istorie.

Nu mai faceți comparații cu ceea ce fac sau ce au ceilalți. Poate te întrebi dacă afacerile clasice au obținut mai mult sprijin din partea guvernului? Cui îi pasă !? Uită de asta. Decât să-ți petreci timpul gândindu-te la ce au alții, mai bine gestionează ceea ce ai tu, altfel vei stagna și tu și echipa ta.

Nu intra în jocul comparațiilor ci mai bine preia controlul asupra viitorului afacerii tale.

Tendința pentru o conducere familiară și confortabilă te face să aștepți ca lumea să-și revină la normal.

Atenție privind schimbarea jocului: lumea nu-și revine la „normal”.

Este o pierdere de timp să strângi bucățile dintr-o cutie veche și să încerci să faci din ele aceeași cutie. Imaginează-ți o nouă cutie, pentru că ce a funcționat ieri,  în mod sigur nu va funcționa mâine.

Cum pot să știu? Impactul global este prea extins, iar consecințele pe termen lung vor fi mult prea dezastruoase.

Un factor decisiv în creionarea viitorului tău este capacitatea de a renunța la comparații, adică să eviți să compari azi sau mâine cu „ieri normal” sau cu „acum un an normal”

2. Ia în serios timpul tău de reflecție personală.

 

Nevoia de claritate se amplifică atunci când lumea din jurul tău este haotică. Găsește un timp și un loc în care te poți separa de furtună și concentrează-te pe a putea construi și a visa.

Planificarea viitorului trebuie să se facă în liniște, nu sub influența unui val emoțional care s-ar putea prăbuși odată cu următorul program de știri. Și cu siguranță nu ar trebui să se facă din disperare și pe grabă. Nu! În aceste condiții nu poți  face o planificare corectă.

 

✅🔴 Trebuie să-ți revii

✅🔴 Trebuie să renunți să acționezi din impuls

✅🔴 Trebuie să limitezi haosul distragerilor

✅🔴 Trebuie să reduci la tăcere vocile tale interiore

După ce-ai rezolvat aceste probleme, abia apoi trebuie să te concentrezi asupra viziunii și scopului pe care-l ai. De acum incolo poți să-ți imaginezi cum va fi viitorul.

Pentru unii noțiunea de a contura un nou viitor este îngrozitoare,  preferă mai bine să se agațe de trecut.

Dragi lideri, aceasta este oportunitatea noastră de a ne modela nu numai un viitor, ci și de a crea acel viitor conform dorințelor noastre. Tot ce trebuie să facem este să-l lăsăm ieri în urmă și să visăm la ce poate fi mâine.

 

👉📣🔴✅ Viitorul este al nostru. Să fim lideri!

 

Vă doresc mult succes!

 

Sonica