Aglomeratie la declaratiile de somaj
Aglomeratie la declaratiile de somaj

Soluții concrete pentru a ieși la liman.

EȘTI ÎN ȘOMAJ? NU DISPERA!

Îți înțeleg perfect îngrijorarea pentru că am fost și eu în situația ta. Mi s-a spus de multe ori „mergi mai departe, există o cale de ieșire din orice situație”. Însă în acele momentele de disperare eu mă întrebam dacă persoana care-mi spunea acest lucru, cu bune intenții bineînțeles, era oare conștientă de situația mea reală? Se găsește întotdeauna o cale de ieșire dintr-un impas financiar? Sigur că da! Totul este posibil.

 

Ce ești dispus să faci pentru a ieși din impas?

 

Când ești în șomaj, compleșit de grija zilei de mâine, sunt multe lucruri la care nici măcar nu te gândești. Este adevărat, soluții se găsesc întotdeauna dar trebuie să te decizi care este prețul pe care ești dispus să-l plătești pentru a merge mai departe.

 

Îți înțeleg foarte bine chinul de a te trezi în fiecare dimineață fară să știi ce o să faci, copleșit de întrebări: Oare voi găsi azi un loc de muncă? Cum vom putea trăi dacă această situație continuă? Și-ți vine în minte o listă aproape interminabilă de plăți care trebuie făcute, multe dintre ele cu scadența deja depășită și care nu mai pot fi amânate la nesfârșit. Zilele trec, și odata cu ele crește și teama de a nu le putea oferi celor dragi o minimă stabilitate. Iar cel mai grav este că  începi să te îndoiești de tine, de propria ta valoare profesională și personală.

 

Bineînțeles că te înțeleg. Nu vrei compasiune, nu vrei  discursuri motivaționale. Vrei doar o nouă șansă de la viață. Știu.

 

Și tocmai pentru că am fost în locul tău, te înțeleg.  Am să-ți vorbesc pornind de la propria mea experiență, nu din cărți ci din viață, nu ca să te consolez ci ca să îți spun că se poate.

 

Viața m-a învățat că se poate începe de la zero!

 

Știi, și eu am venit în Spania lăsând acasă, în România, doi copii. Am ajuns singură într-o țară nouă, a cărei cultură nu o cunoaștem deloc. În loc de monumente istorice și locuri de vacanță, cunoșteam doar mulțimea emigranților care, alături de tine, formează de multe ori coada la birourile de șomaj.

 

Peste patru milioane de români ne-am părăsit țara din frica de a continua să trăim fără speranță. Se spune că țara noastră are cea mai mică rată a șomajului din întreaga Europă. Ce ironie, nu?! Cum să aibă un șomaj crescut dacă am plecat cu toții din țară?

 

Ei bine, m-am numărat și eu printre acei emigranți, o femeie în vârstă de 38 de ani în acel moment, cu doi copii și o viață de familie de care n-aș prea vrea să-mi amintesc.

 

Nu vorbeam limba spaniolă, nu cunoșteam pe nimeni, cu atât mai puțin nu aveam asigurat un loc de lucru. Am decis însă să înfrunt situația direct, fără teamă. Sincer vorbind, îmi era mai frică de posibilitatea de a trăi la nesfârșit în aceleași condiții ca în trecut. Prin comparație, incertitudinea viitorului părea mai ușor de suportat.

 

Ce am făcut eu ca să ies din impas.

 

Poate că nu sunt neapărat un exemplu de urmat, dar vreau să vă împărtășesc din experiența mea și să vă asigur că vă înțeleg grijile.

 

În timp ce acceptam diferite oferte de muncă, sau mai bine zis, în timp ce așteptam ocazia de a avea cel puțin un minim necesar pentru a supraviețui, am continuat să mă întreb: Ce fel de viață mă așteaptă? Oare așa va fi mereu, așa de greu? Răspunsul mă revolta. Refuzam să accept un destin al incertitudinii, al sărăciei, dar mai ales, refuzam să accept ca viața mea sau munca mea să fie condiționată de un șef, de o companie sau de o situație de piață. Niciunul dintre acești factori nu era controlat de mine și prin urmare, dacă nu-mi schimbam direcția, exista riscul să-mi trăiesc toată viața într-o situație de incertitudine.

 

Și asta mă revolta. Nu puteam să admit acest lucru dar ce puteam face? Să încep o afacere? Desigur, acesta era visul meu dar nu aveam resurse. Eram sigură ca nu se poate face nimic fără bani. Însă viața mi-a demonstrat că se poate. Se poate începe o afacere chiar și fără niciun fel de resurse. Era doar o chestiune de voință, efort și depășirea limitărilor mele mentale.

 

Crede-mă, aceasta a fost de fapt cea mai mare provocare a mea: depășirea limitărilor mele mentale.

 

Pare ușor când nu ai nimic. Ce poți pierde? Deși pare o minciună, tocmai când nu ai nimic, devii conservator. Ți se pare imposibil să crezi sau să-ți asumi riscuri. Ești atât de ars și de obosit de eșecuri anterioare, încât nu ai nicio dorință de aventură, și cu atât mai puțin vrei să îți asumi vreun risc. Deși ai resurse limitate, și practic niciun risc, totuși, ți se pare aproape imposibil.

 

Ține cont: am spus „aproape” imposibil.

 

Dacă astăzi mă pot lăuda cu ceva, este faptul că am învins aceste limitări, am conștientizat că, dacă nu le-aș fi depășit, viitorul meu ar fi fost în continuare dominat de incertitudine, îndoială și teroare. Da, teroarea de a trăi continuu o viață în care, încă din prima oră a dimineții să te întrebi dacă merită trăită. Trebuia deci să fac un pas și să experimentez. Astfel am găsit oportunitatea într-o nouă industrie: network marketing. Și-am făcut pasul.

 

Un nou drum, o nouă șansă

 

Am riscat pentru că era imposibil să ajung într-o situație mai rea decât cea în care eram deja. În fond, ceea ce m-a determinat să fac pasul acesta a fost viața pe care o duceau cei care mă sfătuiau să nu o fac: am conștientizat că nu erau exemple tocmai bune de urmat.

 

Da, i-am ascultat, dar am făcut exact invers decât ceea ce m-au sfătuit. Dacă aș fi procedat altfel, m-aș fi condamnat să am aceeași viață ca și ei, o viață plină de griji și incertitudini.

 

Și am facut pasul. Bineînțeles că nu a fost ușor, dar l-am    făcut.

 

Nu există nicio afacere, legală bineînțeles, care să fie gratuită. Dar există afaceri în care, cu o investiție minimă, poți câștiga un venit constant și decent. De exemplu, afacerea de „network  marketing”.

 

Da, este vorba de acea afacere denigrată de cei care nu știu practic ce înseamnă, acea afacere, în care cheia succesului este perseverența și încrederea ta sinceră că ești capabil să progresezi. Nu mai ai nevoie de nimic altceva pentru a câștiga.

Și aceasta este investiția pe care compania mi-a cerut-o. Nu a trebuit să fac un împrumut, nu a trebuit să petrec luni economisind. A fost necesară doar o investiție în efort, entuziasm și timp. Poți trăi fără să renunți la libertatea ta. O afacere care îți permite să ai controlul timpului și visurilor tale. O afacere în care fiecare zi este diferită, mai  bună decât cealaltă, pentru că  în final, este o afacere care te încurajează să trăiești, să visezi, să creezi, să simți, să iubești.

 

Da, network marketing este cu siguranță afacerea iubirii. Nu crezi? Te înțeleg. Desigur, că te înțeleg. Crezi că nu există afaceri de genul acesta. Te contrazic, pentru că îți vorbesc din experiență. Da, există. Afacerile în care valoarea fundamentală este încrederea, afacerile în care împărtășești vise și experiențe cu persoane care sunt la fel de interesate ca și tine ca afacerea să crească, oameni care au aceleași valori, vise și bucurii ca și tine.

 

Există multe afaceri de tipul network marketing. Este o industrie nouă și în plină creștere, în multe domenii foarte rentabile.

 

Cheia succesului meu

 

Îți voi povesti pe scurt despre afacerea mea, InCruises. O afacere în care ceea ce vindem este posibilitatea de a ne bucura de viață. În ce fel? Călătorind, cunoscând lumea, interacționând cu oamenii, împărtășind diverse culturi, momente interesante, distracție și… câștig financiar.

 

InCruises este o companie care vinde croaziere? Nu…nu în mod direct, ci prin intermediul unui club. Un club în care plătești o taxă, economisești bani pentru vacanță, dar și câștigi bani pentru tine. Cât de mulți? În funcție de cât de mult timp și efort investești.

 

Aceasta este diferența fundamentală față de afacerile clasice. Aici nu se pune problema de a investi bani, ci de a investi timp și efort.

 

Eu am făcut investiția

Pot afirma că astăzi trăiesc din această afacere iar viitorul meu de incertitudine s-a încheiat pentru totdeauna. Pot afirma cu mâna pe inimă că astăzi sunt în afacerea ideală, care nu are nimic din afacerile tradiționale. Sunt fericită  că sunt stăpâna timpului meu, cu limite pe care eu singură mi le stabilesc și cu posibilitate de a lucra, oricând și de oriunde: fie în comfortul casei mele fie în timp ce mă bucur de o călătorie într-o nouă destinație. Și cel mai important, cu un randament economic greu de găsit în afacerile tradiționale.

 

Crezi că această oportunitate merită cel puțin o oră din timpul tău pentru a cunoaște detaliile?

 

Contactează-mă! Va fi o plăcere să împărtășesc cu tine ceea ce știu și ceea ce fac.

 

Fă și tu un pas spre un viitor fără frică. În prezent ești în șomaj. Nu merită oare să dedici o oră să cunoști noi posibilități pentru a ieși din această situație?

“Pesimistul vede dificultati in orice oportunitate. Optimistul gaseste oportunitati in orice dificultate.” – Winston Churchill

 

PS:Dă acest articol mai departe si lasă-mi un comentariu asa voi intelege că si tie iti pasă.

Cu multa sinceritate si iubire Sonica!