M-am născut și am crescut într-o țară comunistă, România. probabil occidentalii nu vor intelege niciodată ce înseamnă asta, insa pentru mine a însemnat să trăiesc contradicția permanentă încă din fragedă copilărie, lucru care m-a ajutat să înțeleg oamenii și sa devin conștientă de modul în care majoritatea dintre noi trăim in două planuri diferite.

Pe de o parte, la fel ca toti oamenii, aveam dorința de a fi liberă și independentă de a-mi transforma viața intr-o provocare permanentă, de a înțelege viața ca pe un proces continuu de creștere și perfecționare.

De fapt acesta este modul de a trăi în Occident, deși mulți dintre noi nu suntem conștienți de acest lucru.

Pe de altă parte a trăi în societatea comunistă înseamna un angajament permanent fata de Stat, o renunțare la tine insuti,  la tot ceea ce poate însemna să fii liber, adică să-ți poți marca singur destinul vieții tale.

În cazul României, contradicția a fost și mai mare, pentru că nu era poporul destinul, ci o dictatură crudă a unei familii care, sub pretextul valorilor comuniste, literalmente oprimau, exploatau și jefuiau cetățenii acestei țări.

M-am născut și am crescut fără să știu ce este libertatea, trăind permanent cu teroarea că poliția politică te-ar putea acuza de „conspirație împotriva poporului”.

Cred că angajamentul meu față de network marketing  poate fi înțeles doar din această perspectiva, pentru mine insemnând pur si simplu libertate, provocare, independență și sa ai o destinație, un tel. De aceea când l-am descoperit, m-am angajat cu toata responsabilitatea devenind activitatea mea principală, nu numai din punct de vedere profesional ci și personal.

Ceea ce are deosebit network marketing-ul, și-mi pare rău sa spun că mulți profesioniști din sector nu sunt conștienți de acest privilegiu, este posibilitatea de a-ți proiecta propria viață, de a simți în fiecare zi că te îndreptați spre obiective care sunt ale tale sau pe care Tu însuți le-ai stabilit in mod deliberat.

Desigur, în fața acestei descoperiri, viața mea nu a fost deloc ușoară. Am venit în Spania în anul 2004, atrasă nu numai de soarele spaniol, ci și de caracterul poporului spaniol, convinsa fiind că acesta era modul de viață pe care mi-l doream.

In ciuda faptului că am reușit să studiez în țara mea cariera de economist, nu am putut să o practic în Spania, nefiind validată, așa că a trebuit să-mi păstrez Diploma în sertar și să lucrez acolo unde am putut.

Am lucrat ca menajera, cu mare mândrie pot spune ca am avut grijă și de oameni bolnavi. Am facut de toate pentru a supraviețui,  pentru a putea acoperi studiile universitare ale celor doi copii ai mei, pe care i-am lasat în țara. Ei au fost întotdeauna în inima mea și sursa puterii mele. Indiferent de cât de greu mi-a fost n-am încetat nicio clipa să visez.

Am lucrat ce-am putut și-am continat să visez, să intrevad acel viitor la care mereu am visat. Am continuat să visez într-un viitor în care să dețin controlul propriei mele vieții și în care limitele mele personale, profesionale și financiare să nu aibe margini.

Ceea ce căutam am găsit în network marketing,  mai ales în liderii săi. Îmi amintesc cum il ascultam pe Luis Costa la conferințele sale și cum adormeam noaptea târziu, ascultându-i inregistrarile de pe casete.

Îmi amintesc cum citeam și incă mai citesc și astăzi,  flamanda de cunoștere, cărțile care ne-au fost recomandate. Astăzi, pregatirea este încă o parte integrantă a propriei mele vieți, convinsă fiind, așa cum spune înțelepciunea populara că intotdeauna este loc de mai bine.

Mi-e foame de cunoaștere, mi-e foame să fiu  înțeleaptă, mi-e foame să fiu în măsură să interpretez propria mea realitate, dar mai presus de toate, mi-e foame sa ajut oamenii să descopere ce înseamnă să fii liber, și ce înseamnă să simți că tu deții controlul  vietii tale.

Și aceasta este bătălia mea în network marketing, o afacere în care toate acestea sunt posibile și, în paralel, poți să-ți proiectezi propria ta viață economică, asa cum ti-o doresti.

Căutarea în network marketing a fost paralelă cu propria mea căutare. Am trăit experiența a trei companii, toate importante și, în toate am ajuns la un înalt nivel de responsabilitate, dar în primele două era ceva care nu mi-a satisfacut asteptarile, ceva  care-mi spunea că așteptările ca afaceri erau limitate.

De exemplu, în primul caz (nu vreau să aduc nici o critică la adresa acesteia pentru că nu numai că m-a ajutat să descopăr ce inseamna afacerea de network marketing, ci pentru că este o companie care a aparut pe piață cu mulți ani în urmă), limitarea pe care am văzut-o fiind o companie de produse de larg consum, limitările geografice erau foarte mari.

Chiar dacă funcționează pe plan internațional, produsul fizic te limitează și nu în ultimul rând piața produselor de consum este ultra competitivă. Am crescut și m-am format în această companie și, mai ales, m-a ajutat să-mi fac o imagine despre cum ar trebui sa fie compania ideală de network marketing.

Din acest motiv am făcut un al doilea pas către o companie de înaltă tehnologie, în care am ajuns la cel mai înalt nivel. Aici am învățat să conduc oamenii, să conștientizez că obiectivele fiecărui individ sunt sacre pentru că sunt propriile lui obiective,  că succesul network marketing-ului este sa fii parte din ceva mai mare decât tine, fără a înceta să fii tu însuți.

În această companie am devenit conștientă de ceea ce a devenit propria mea mantră: că oamenii intră în afacerile de network marketing din cauza posibilităților care există de a câștiga bani, dar în fond rămân, nu numai pentru această rentabilitate, ci pentru spiritul său, de fapt acesta este ceea ce te atrage cu adevărat.

A fost o companie perfectă? Nu, nu a fost, dar mi-a servit de invatatură, ce ar trebui să păstrez din network marketing și de ceea ce  ar trebui să mă debarasez, am învățat să direcționez și să conduc, să organizez și să motivez, dar, mai ales, am învățat să mă cunosc și să realizez că încă nu îmi atinsesem scopul în drumul pe care l-am urmat de când am decis să plec din țara mea, România.

Atunci mi-am dat seama că network marketing este ceva important, este o școală de lideri. Și aceasta a fost într-un fel o descoperire negativă. Ceea ce am experimentat la acea vreme, este că, deși în network marketing distribuitorii care atingeau un anumit nivel, se numeau lideri, realitatea este că foarte puțini erau cu adevarat lideri, vorba proverbului, sutana  nu face călugărul.

Pot afirma cu adevărat că cea mai mare lecție pe care am învățat-o din primele două experiențe este descoperirea a ceea ce era cu adevărat conducerea și accept cu smerenie că, calea de învățare mi-a fost trasată de Luis Costa.

A conduce înseamnă să servești,  a conduce înseamnă să fii conștient că principala ta misiune este să ajuți oamenii să se descopere pe ei înșiși, nu să-i descoperi tu și ei înșiși să fie conștienți de  posibilitățile și oportunitățile lor.

A conduce înseamnă să-ți asumi angajamentul de a ajuta oamenii să își stabilească obiective și să le îndeplinească, a conduce înseamnă să trăiești inspirat de valori, cum ar fi solidaritatea, încrederea, loialitatea; în mod fundamental, conducerea înseamnă să-ți descoperi spiritul și să-l lași să zboare  cât mai sus posibil, a conduce, da, înseamnă a iubi. Și acest sentiment de conducere l-am găsit în actuala Compania din care fac parte, InCruises.

Ce m-a atras cel mai mult la această Companie? Ce m-a impulsionat in luarea deciziei finale?

Fără îndoială, valorile pe care președintele său Michael “Hutch” Hutchison le apără și le expune. L-am descoperit pe Michael pe 6 mai 2018, la conferința de la Madrid. Pentru mine a fost ca o renaștere pentru ca am descoperit, în sfârșit, un loc în care să pot trăi și simți.

Pentru că în timp ce InCruises este o companie care dezvoltă o linie de produse în expansiune rapidă, croazierele, InCruises este mai mult decât aceasta. Mai presus de toate acestea sunt valorile, o combinație perfectă de valori și oportunitate de afaceri, de a simți că oferind afacerea, le oferim oamenilor posibilitatea de a-și îndeplini visele, și în paralel pot îndeplini unul dintre ele: să călătorească și să cunoască lumea, singuri sau cu familia, bineînțeles.

InCruises este o provocare permanentă. La o scurtă analiză  a Companiei, oricine își poate da seama de oportunitatea pe care o oferă, pentru că apartenența la familia InCruises implică un angajament cu valori permanente, astfel  s-ar putea defini ca fiind afacerea persoanelor.

In cadrul acestei Companii am atins înalte ranguri și este aici unde limita o stabilesc doar eu… și din moment ce nu am limite … ne întîlnim pe drum.

Aceasta este pe scurt viața mea. De exemplu, nu am spus că am rămas văduvă cu doi copii la 38 de ani și am avut de dus o adevarată luptă  trăind în Spania, fără să știu nici măcar limba. Dar toate acestea m-au întărit, m-au ajutat să apreciez lucrurile simple din viața mea, fapt ce a făcut  ca și  copiii mei să fie mândri de mine și, mai ales, mi-am permis ca privindu-mă dimineața în oglindă, în fiecare zi , să simt mândria de a fi, dar mai presus de toate, să-mi pot  spune cu o satisfacție enormă:

 

ÎNCĂ NU AI AJUNS SONIA, NU DORMI.

Unde este limita?

Mulțumesc pentru răbdarea de a mă citi.

 

Mulțumesc.